În urma anunțului făcut de deputatul Alfred Simonis cu privire la iminenta aprobare printr-o hotărâre de guvern a viitorului stadion din Timișoara, care ar trebui să-l înlocuiască pe bătrânul „Dan Păltinișanu”, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a făcut o informare pentru a clarifica unele aspecte legate de această investiție.

„În primul rând aș dori să dezmint anumite afirmații ale celor de la PSD, în speță, ale deputatului Simonis, care continuă să dezinformeze opinia publică și să transforme stadionul într-o mită electorală. Parcursul acestei investiții a fost următorul: studiul de prefezabilitate a început în 2021, a fost finalizat în același an, apoi împreună cu Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Timiș a realizat studiul de fezabilitate. Am aprobat toți indicatorii prin mai multe hotărâri de consiliu județean. În anul 2022 am strâns toate avizele necesare construirii acestui nou stadion. Încă de la începutul anului trecut avem, practic, în bugetul local al județului Timiș, de 3 ani de zile prevăzute sumele pentru demolarea acestei arene. Am tot așteptat după hotărârea de guvern care să aprobe indicatorii tehnico-economici, respectiv hotărârea de guvern care să aprobe demolarea stadionului. Avem toată documentația pentru autorizația de demolare. Așteptăm această hotărâre, fiindcă, fără ea, conform legii, nu putem să depunem la primărie pentru a obține autorizația de demolare. Așadar, nu au existat și nu există blocaje la nivelul Consiliului Județean timiș pe această investiție, așa cum au afirmat cei de la PSD. Singurul adevărat blocaj pe care îl avem a fost reprezentat chiar de cei de la PSD, chiar de domnul deputat care a blocat acest această investiție în mai multe rânduri și vreau să vă dau un exemplu foarte simplu: stadionul Dinamo, care a început mai târziu decât stadionul nostru. Au început procedurile mai târziu, studiul de fezabilitate a fost aprobat abia anul trecut, iar în decembrie, o dată cu avizarea stadionului din Timișoara, a fost avizat și stadionul Dinamo. Iată că fără influențele domnului deputat, acest stadion a fost aprobat prin hotărâre de guvern luna trecută. Pentru noi este foarte clar că cei de la PSD au amânat intenționat aprobarea acestor indicatori tehnico-economici tocmai pentru a-i aproba în timpul campaniei electorale și pentru a face din această investiție un subiect de șantaj politic la adresa timișorenilor și să ofere într-un fel un fel de mită electorală timișorenilor doar pentru a câștiga câteva procente în plus la alegerile care urmează 9 iunie”, a declarat Alin Nica.

Președintele CJT îl provoacă pe deputatul PSD, care nu are, de fapt, nici o legătură cu pașii parcurși pentru stadion, să arate un singur document pe care, pe parcursul acestei investiții, se regăsește semnătura acestuia sau atribuțiile care pe care le are, astfel încât acest proiect să fie realizat. Alin Nica a amintit și de promisiunile premierului Ciolacu făcute acum aproape o jumătate de an la Timișoara: „A promis și domnia sa că în câteva zile, în câteva săptămâni, săptămâna viitoare, aceste hotărâri de guvern vor fi adoptate. S-a întâlnit și cu suporterii și i-a dus cu vorba și pe suporterii acestei echipe și pe timișoreni, pentru că nu le pasă de Poli Timișoara, nu le pasă de echipă, nu le pasă de așteptările unei întregi comunități care pe care ei cred că o pot subordona și o pot mitui electoral, la fel cum fac în alte părți din țară cu acest proiect sau cu alte proiecte de care Timișoara are nevoie. Domnilor de la București, domnilor de la PSD, Timișoara merită respect și nu poate fi cumpărată sau șantajată pe banii timișorenilor cu realizarea unor proiecte de o asemenea importanță”.

Alin Nica a mai precizat că este vorba despre două hotărâri de guvern necesare pentru a demara investiția, și anume una de aprobare a indicatorilor și o a doua, de aprobare a demolării stadionului actual. Concluzia? „Cei de la București nu doresc să ne să ne dezvoltăm. E clar că Timișoara le stă în gât celor de la București, iar domnul Simonis ar face bine să se ducă la el acasă, acolo, la capitală”.