Primăria Timișoara a achiziționat servicii de elaborare a studiului de fezabilitate (SF) și a proiectului tehnic (PT), precum și asigurarea asistenței tehnice pentru înființarea Centrului integrat de colectare separată prin aport voluntar pentru municipiul Timișoara. Centrul va funcționa în Calea Șagului, pe o suprafață de 2,5 hectare. Aici vor fi preluate 13 tipuri de deșeuri de la timișorenii care le vor preda prin aport voluntar: deșeuri periculoase, deșeuri textile, deșeuri electrice și electronice mici, obiecte de uz casnic mari, hârtie/carton, plastic, lemn /mobilier, sticlă, anvelope, metal, deșeuri grădină, deșeuri construcții diverse, deșeuri construcții moloz.

În plus, aici vor mai funcționa: un centru de reutilizare a bunurilor aduse în centru de cetățeni și care pot fi refolosite (de exemplu, piese de mobilier); o platformă cu concasor pentru deșeurile din demolări și construcții; o platformă pentru compostarea deșeurilor vegetale.

Documentația (SF+PT) trebuie finalizată de prestator în termen de 60 de zile lucrătoare. Contractul a fost adjudecat de societatea FIP CONSULTING S.R.L. Valoarea totală a achiziției se ridică la 240.000 lei.

Proiectul „Înființarea Centrului integrat de colectare separată prin aport voluntar destinat aglomerării urbane municipiul Timișoara” este finanțat prin PNRR, Componenta C3 - Managementul Deșeurilor.