Aniversare alături de foști directori, profesori, absolvenți. Momente emoționante, diplome, amintiri și spectacol oferit de elevii și profesorii de astăzi ai școlii!

Colegiul Tehnic Electrotimiș funcționează în actualul spațiu din anul 1971, începându-și efectiv activitatea educațională în anul 1975. A avut inițial statut de Școală Profesională, devenind apoi Liceu Industrial care instruia și clase ale școlii de maiștri. Inițial, ca Școală Profesională de doi ani, Electrotimișul a școlarizat sute de elevi (prima promoție avea, conform Hotărârii Consiliului de Miniștri nr. 1.432 din 1971, 872 de elevi), fiind considerată principala furnizoare de resursă umană calificată pentru industria electrotehnică din vestul României la acea dată. Din anul școlar 2011/2012 Liceul Electrotimiș a devenit Colegiu Tehnic. În același an este arondată școlii structura Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 Timișoara. Anterior acestui moment, în anul școlar 2006/2007, Școala Gimnazială nr. 20 Timișoara a devenit prima structură a Colegiului Tehnic Electrotimiș. (Date preluate din Adriana Anton, Colegiul Tehnic Electrotimiș, monografie, Editura Treira, Oradea, 2015, p. 7-10). În acest fel, instituția asigură instruire și educație pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani la clasele de zi, iar prin înființarea claselor de învățământ seral și de „A doua șansă” nivel secundar inferior, școala a devenit furnizor de educație și de specializări în domeniul tehnic și pentru adulții interesați să își finalizeze studiile preuniversitare. Aria specializărilor a fost de-a lungul timpului extrem de largă, cuprinzând o paletă extrem de ramificată și diversificată de specializări în domeniul electronic, electrotehnic, electromecanic, robotică, automatizări, electric, mecanic, a tehnicii de calcul, media și poligrafie.

După anul 1989, datorită implicării școlii în parteneriate de colaborare europeană în domeniul tehnic, în anii 2007 și 2012 Colegiul Electrotimiș a primit titlul de „Școală europeană”. S-au implementat, între anii 2001-2015, 16 proiecte europene.

După 40 de ani de la înființare, Colegiul Tehnic Electrotimiș a fost inclus în transformările inevitabile ale societății și economiei românești în general și timișorene în particular. Două cuvinte ar putea descrie, totuși, destinul acestei instituții de învățământ: adaptabilitate și flexibilitate. Adaptabilitate la modificările legislative și sociale ale sistemului de învățământ de tip tehnologic și flexibilitate în punerea în practică a noutăților din domeniul tehnic în continuă schimbare și modernizare.

Într-o eră a tehnologiilor înalte, a roboților industriali și a tehnologiilor moderne de comunicare, flexibilitatea cu care școlile trebuie să se plieze rapid la cerințele unei noi piețe a muncii și la o nouă mentalitate asupra învățământului tehnologic ar putea fi cheia nu doar a supraviețuirii tradiției tehnologice în instituția noastră ci și a transformării acesteia într-un model educațional de succes pentru prezent dar mai ales pentru generațiile viitoare.