Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a fost recent la Coşava, comuna Curtea, pentru a inaugura cea mai nouă reţea de apă din estul judeţului Timiş. Investiţia face parte dintr-un proiect finanţat de Guvernul României şi se ridică la o valoare de 1,8 milioane lei.
„Este o investiţie foarte importantă pentru locuitorii satului Coşava, care au de-acum apă potabilă în gospodării. Consiliul Judeţean Timiş va continua să sprijine această zonă a judeţului, mai defavorizată în comparaţie cu celelalte, şi sunt convins că investiţiile vor continua pe tot ceea ce înseamnă lucrări de infrastructură şi nu numai, pentru a face viaţa oamenilor de aici mai uşoară”, a declarat vicepreşedintele Călin Dobra.
Reţeaua se întinde pe o lungime de 6,8 kilometri şi până în prezent la ea s-au branşat 180 de gospodării. „Nu demult s-a făcut recepţia şi la reţeaua de canalizare pe toată partea principală a satului şi ne bucurăm că am reuşit să finalizăm la termen şi lucrările legate de introducerea reţelei de apă. Pe domeniul public, branşările au fost suportate prin proiect, la fel ca şi căminele din faţa caselor şi apometrele”, spune Mircea Grecu, primarul comunei Curtea.
Datorită reliefului, jumătate din reţeaua de apă de la Coşava ajunge în casele oamenilor prin cădere liberă, un astfel de sistem mai existând în Timiş doar pe raza comunei Pietroasa.
Anton BORBELY