În perioada 25 – 31 mai 2016, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș va organiza o campanie de responsabilizare și sensibilizare cu privire la fenomenul sarcinilor nedorite la fetele minore și a prevenției abandonului copiilor în spitale și maternități. Campania se intitulează „Păstrează-ți copilăria!”.

„Din păcate, numărul sarcinilor la vârsta adolescenței este unul mare. În cursul anului 2015, în evidența DGASPC Timiș s-au aflat 133 de mame minore, iar în primele patru luni ale acestui an numărul acestor tinere a fost de 49. Cu toate acestea, numărul copiilor părăsiți în spitale și maternități a scăzut în ultimul an (15 copii în anul 2014, respectiv șapte în anul 2015), acest fapt datorându-se, în primul rând, acțiunilor de prevenție a abandonului copiilor în spitale și maternități derulate de Serviciul de Prevenție și Intervenție în Regim de Urgență din cadrul DGASPC Timiș.

Dorim să venim în sprijinul comunității locale și al adolescenților și să organizăm întâlniri cu elevii din mai multe localități timișene. Acestora le vor fi prezentate aspectele importante ale campaniei «Păstrează-ți copilăria!», le vor fi oferite materiale informative ce vizează educația pentru sănătate în rândul adolescenților, promovarea drepturilor copilului și soluțiile oferite mamelor tinere aflate în situație de risc, astfel încât acestea să nu-și părăsească copiii”, transmit reprezentanții DGASPC Timiș. 

La întâlniri vor participa componenți ai instituțiilor implicate în această campanie.

Materiale informative vor fi oferite și tuturor reprezentanților primăriilor din județ, care participă la întâlnirile de lucru trimestriale organizate de DGASPC Timiș, urmând ca acestea să fie distribuite, ulterior, adolescenților din localitate.

Campania este cuprinsă în Agenda principalelor manifestări culturale a CJT și este organizată de DGASPC Timiș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeșean Timiș și Organizația “Salvați Copiii”. 

Ioana NICOLESCU