„The Color Run Tropicolor” este o cursă în culori, care nu se axează pe competiție și timpi de alergare, ci pe distracție și amuzament. Evenimentul a debutat în anul 2011 în America, iar în 2014 s-a desfășurat pentru prima dată în România. În 2015 acesta a luat o amploare considerabilă și peste cinci milioane de alergători au luat startul, în mai mult de 225 de evenimente, din peste 50 de țări. 

Evenimentul se va desfășura anul acesta și la Timișoara. Practic participanții îmbrăcați în alb vor trece linia de pornire a cursei, urmând ca la fiecare kilometru parcurs să fie vopsiți cu pudră colorată. 

Cursa va avea loc în data de 18 iunie, începând cu ora 16, iar pornirea se va face din Parcul Rozelor. Traseul urmat va fi de o parte și alta a Begăi, iar oprirea va fi tot în Parcul Rozelor. 

„The Color Run™ – cunoscută și drept «Happiest 5k on the Planet» – este o cursă euforică în culori, care celebrează sănătatea, bucuria și originalitatea.

Axată mai puțin pe timpii de alergare și mai mult pe distracția nebună, The Color Run™ este o cursă necronometrată de 5 kilometri, în cadrul căreia mii de participanți sunt vopsiți din cap până-n picioare în diverse culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs.

Distracția continuă și după încheierea cursei, cu un uriaș festival, unde folosim din nou pudră colorată din belșug, pentru o explozie de fericire și experiențe memorabile, fără a mai pune la socoteală milioanele de combinații de culori intense. (…) The Color Run™ înseamnă distracție și energie pozitivă, însă evenimentul promovează și un stil de viață sănătos.

Mai mult de 60% din participanți aleargă aici o cursă de cinci kilometri pentru prima dată în viața lor, iar evenimentul contribuie la promovarea interesului pentru îmbunătățirea stării de sănătate și a stilului de viață activ”, transmit organizatori ai evenimentului.

The Color Run™ este un eveniment organizat de KICK OFF EVENTS, organizație cu scop lucrativ, care colaborează cu organizații nonprofit, contribuie la eforturile acestora în comunitate și de a promovează cauzele pentru care ele militează.

Un procent din taxa de participare la cursa se va îndrepta către adolescenții din proiectul „GROW”, pentru a-i ajuta să-și descopere valorile și să-și aleagă drumul în viață.

„GROW” este un proiect pentru liceeni, organizat de „Școala de Valori” și AIESEC, cu traineri internaționali, workshop-uri practice și multă distracție. 

Ioana NICOLESCU