În cadrul ultimei audiențe în direct, susținută de primarul municipiului Timișoara pe o rețea de socializare, au fost aduse în discuție grădinile dintre blocuri. Această preocupare a oamenilor este tot mai vizibilă de la începerea demolării garajelor și a reamenajării spațiilor dintre clădirile de locuințe. Mulți dintre cetățenii orașului care au în grijă o astfel de grădină sunt îngrijorați de faptul că nu vor mai putea cultiva plante sau legume.

Răspunsul reprezentanților Primăriei Timișoara este că grădinile vor fi înlocuite cu spații verzi și parcări. Conform acestora, grădinile sunt amenajate pe spații publice și este improprie o astfel de utilizare a lor într-un oraș ca Timișoara. 

„Eu vă rog stimați timișoreni care ani de zile ați îngrijit câte un teren avut între blocuri, un teren public, să înțelegeți că nu mai putem continua cu așa ceva. Am văzut și astăzi de dimineață, într-o locație, unde am început un nou șantier între blocuri, grădină de legume. Nu suntem la sat. Și eu provin de la sat, m-am născut, am crescut la sat. Dar dacă ne-am făcut orășeni, trebuie să trăim așa cum cer normele unui oraș. Nu mai putem să tolerăm grădini unde se cultivă legume între blocuri. Vom face amenajări, spații verzi, vom pune bănci și vom amenaja locuri de parcare. Marea durere a noastră este legată de parcări”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara. 

Ioana NICOLESCU