Abordat de un cetățean cu privire la gălăgia provocată în fiecare sfârșit de săptămână de cluburile timișorene, primarul municipiului propune o soluție prin care să fie mulțumiți atât amatorii de petreceri, cât și ceilalți locuitori ai urbei. Mai exact, amplasarea cluburilor în afara orașului. Deocamdată nu există un proiect concret în această privință, dar se analizează diferite posibilități.

„Trebuie sesizată poliția, se fac măsurători cu aparatură omologată și se dau amenzi. Altceva nu putem face. Un anumit deranj în oraș, inevitabil există. 

Vorbesc pentru prima dată despre acest subiect. Vom căuta o locație unde să dezvoltăm cluburile orașului. Una unde să nu mai fie perturbați cetățenii. Nu o avem încă, dar avem niște idei în analiză. Vom asigura mijloace de transport în comun, care să-i ducă pe cei ce sunt amatori de cluburi și să-i aducă înapoi în oraș. Vrem ca ei să se poată simți bine fără ca alții să se simtă rău în urma distracției lor”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Pe de altă parte, edilul Timișoarei afirmă că este inevitabil ca într-un oraș ca Timișoara să nu existe perturbări de acest fel.

„Nici nu putem să avem pretenția ca un oraș plin de viață ca Timișoara să aibă iz de spațiu monastiresc. Nu merge asta. Într-un oraș auzi clopotele catedralei, inevitabil, zgomotul mașinilor și în week-end e dificil să facem să nu se audă și zgomot de la cluburi. Trebuie să căutăm soluții de mai bine”, a concluzionat Robu.

Ioana NICOLESCU