Proiectul finanțat de Comisia Europeană prin noua generație de programe „Erasmus+” se numește „Discover Real Everywhere Applications of Maths – Dream” și este considerat acțiunea Cheie 2 de parteneriate strategice în domeniul educației școlare. 

În Timișoara, proiectul va fi implementat de Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”, liceul timșorean având parteneri, 1o Geniko Lykeio din Aigiou (Grecia), Agrupamento de Escolas Soares Basto din Oliveira de Azeméis Norte (Portugalia) și Universitatea „Tibiscus” din Timișoara (România).

Echipele partenere din Portugalia și Grecia vor sosi la Timișoara în perioada 12-18 decembrie, în această săptămână urmând să ia startul proiectul mai sus amintit, la Colegiul Național „C. D. Loga”.  

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea unei metodologii moderne de predare-învățare a matematicii, bazată pe investigarea unor probleme din viața reală.

Materialele create prin colaborarea elevilor și profesorilor din România, Grecia și Portugalia vor fi transformate în cursuri on-line, accesibile tuturor comunităților interesate, în vederea producerii de activități de învățare colaborative. 

Prin intermediul software-ului educațional „GeoGebra”, al platformei de învățare „Moodle” și al limbajului de programare de aplicații mobile „AppInventor”, materialele dezvoltate vor sublinia implicarea matematicii în Economie, Educație fizică, Științe naturale, Artă, Arhitectură și Fizică. 

Potrivit comunicatului trimis mass-mediei de către Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”,  proiectul se implementează în perioada noiembrie 2016 - octombrie 2018 și beneficiază de o finanțare de 102.230 EUR din partea Comisiei Europene şi a Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, prin „Erasmus+” 2014-2020.

Cornel Seracin