Sâmbătă, 17 iunie, cu începere de la ora 10, la monumentul din Parcul Justiției va avea loc un moment comemorativ dedicat tuturor celor care au fost strămutați abuziv din satele de la granița de vest a țării, în noaptea de 18 iunie 1951, în Câmpia Bărăganului. Evenimentul este organizat de Asociația Foștilor Deportați în Bărăgan Timișoara și Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, Filiala Timișoara. 

Comemorarea va fi marcată de o ceremonie religioasă de pomenire, parastas, săvârșită de ÎPS Mitropolitul Banatului și Arhiepiscopul Timișoarei, Ioan Selejan, după care vor fi rostite câteva discursuri legate de tristul moment al dislocării, la 66 ani de la săvârșirea lui abuzivă de către autoritățile regimului totalitar.

La ceremonia de comemorare din acest an vor participa președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, domnul Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, Filiala Timișoara, ing. Teodor Stanca, foști deportați în Câmpia Bărăganului, urmași ai acestora etc. La eveniment au fost invitați primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, consilieri locali, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin-Ionel Dobra, consilieri județeni etc. 

Cornel SERACIN