Consiliul Județean Timiș a aprobat, în ședința de plen din această lună, indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea la patru benzi a drumului care leagă reședința de județ de comuna Moșnița Nouă.

Astfel, cele patru benzi se vor amenaja pe toată lungimea drumului, aproximativ patru kilometri, urmând să se amenajeze sensuri giratorii, precum și o pistă pentru biciclete.

Motivul pentru care s-a decis lărgirea la patru benzi a DJ 592 este acela că, în ultimii doi ani, pe teritoriul cuprins între municipiul Timișoara și localitatea Moșnița Nouă, ca urmare a extinderii zonei rezidențiale și comerciale, traficul rutier a crescut considerabil, iar în anumite intervale ale zilei circulația se desfășoară în condiții de siguranță și confort scăzute, nu de puține ori fiind înregistrate accidente.

Astfel, s-a intervenit asupra documentației tehnice inițiale, în vederea adoptării și includerii unor lucrări suplimentare (realizarea trotuarelor și pistelor pentru bicicliști pe toată lungimea drumului, pe partea stângă, și pe partea dreaptă din vatra satului și până la sfârșitul traseului, amenajarea unui sens giratoriu la intersecția cu strada Berlin, realizarea unei intersecții lărgite pentru întoarcerea autovehiculelor, pe strada Poștei, amenajarea unor alveole pentru stații de transport în comun și pentru staționarea taximetrelor, realizarea iluminatului public stradal pe toată lungimea pe partea stângă și pe partea dreaptă din vatra satului până la sfârșitul traseului).

Pentru a realiza aceste lucrări suplimentare, se va demara acțiunea de expropriere a terenurilor aflate pe traseul drumului.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 34 de milioane de lei, dintre care 30 de milioane sunt alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL.

Anton BORBELY