Cea de-a cincea ediție a mitingului aerian, „Air Show”, e va desfășura la Timișoara, sâmbătă, 23 iunie 2018, la Aeroportul Internațional „Traian Vuia”, cu începere de la ora 19. 

Pe cerul aeroportului timișorean vor fi prezenți, în evoluții spectaculoase, piloții Forțelor Aeriene Române, cu aeronave militare (elicoptere și formațiuni de aeronave MIG21), acrobații aeriene efectuate de formația de acrobație aeriană „Hawks of Romania”, condusă de George Rotaru, a aeroclubului României, parașutiștii aeroclubului, „Blue Wings”, și formația de zbor cu avioane ultraușoare „The Pellicans”, cu toții urmând să asigure privitorilor un spectacol aerian de neuitat. Piloţii de la Formaţia ASALT vor face acrobații alături de „Skybolt of Romania”,  singurul avion biplan de acrobaţii din România și iacării acobați vor încânta spectatorii cu elemente spectaculoase de acrobație aeriană „acompaniate” de efecte pirotehnice. 

La sol, spectatorii vor putea viziona o expoziție statică de aeronave și standuri cu aeromodele. Vor fi amplasate și standuri unde se vor comercializa produse alimentare.

„Din experiența anilor trecuți, am ales ca și ediția din 2018 să o organizăm pe timp de seară, astfel încât temperatura să fie suportabilă și spectatorii să se bucure din plin de tot spectacolul și de efectele pirotehnice de la final. Pentru a facilita accesul, în acest an vom pune la dispoziție un număr mai mare de locuri de parcare astfel încât cei care doresc să vizioneze mitingul aerian să poată ajunge în timp util”, a declarant directorul Aeroportului, Daniel Idolu.

Timișoara „Air Show” este singurul spectacol aerian din vestul țării, iar pentru organizarea acestui eveniment, Aeroportul Internaţional Timişoara are sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Ministerului Apărării Naționale, al Primăriei Ghiroda, al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al altor instituţii publice şi societăţi comerciale.

După terminarea show-ului aviatic, va urma o repriză muzicală care va încheia, în voie bună, seara petrecută la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

Cornel Seracin