Pentru ca românii nevoiţi să ia drumul exilului să poată gusta umorul din ţara lor de baştină, un grup de tineri din Timişoara a creat un important brand românesc de entertainment ce activează în afara graniţelor ţării. Astfel a fost creat, acum un an, din dorinţa de a aduce o schimbare pozitivă în viaţa românilor din străinătate, conceptul de „Front Row Events”, care s-a bucurat de o dezvoltare susţinută şi permanentă.

Bazele „Front Row Events” au fost puse la Timișoara, iar în prezent echipa este formată din numai cinci tineri. Cu toții sunt ambițioși și au deja o experiență considerabilă: „Am pornit acest proiect de la o realitate pe care nu o putem ignora: adesea, viaţa românilor în străinătate nu este lipsită de griji. Noi am vrut să le aducem detaşarea de grijile zilnice, relaxarea după muncă şi zâmbetele largi. Pe parcursul dezvoltării noastre, am încercat în permanenţă să oferim acel lucru foarte preţios, care stă în conexiunea cu ţara, aducerea mai aproape a spiritului românesc, a glumelor cu care noi, românii, ne identificăm. Feedback-ul extraordinar de pozitiv ne face să privim spre viitor cu încredere şi să ne extindem planurile şi spre alte continente. Intenţionăm să ajungem în Orientul Mijlociu, Canada şi S.U.A.”, a transmis Victor Balaniuc, co-fondator „Front Row Events”.

Cel mai recent turneu de stand-up comedy i-a adus în faţa spectatorilor pe Micutzu, Bordea şi alți artiști care s-au lansat în domeniu în ultima perioadă, iar cifrele sunt impresionante: 13 ţări, 30 oraşe, 60 show-uri și 25.000 participanți. Finalul turneului va avea loc la Timişoara, în 24 iunie, la Sala „Capitol” a Filarmonicii „Banatul”, acolo unde va fi lansat şi un material video cu cele mai reprezentative momente din bucuria resimţită de comunităţile de români.Vor urca pe scenă și vor susține două show-uri de Stand-up Comedy Micutzu, Bucălae și Claudiu Popa.

Cornel Seracin