„Timișoara Fresh” este un eveniment în primă ediție, care se va desfășura în Piața Operei, în perioada 7-8 iulie, și care își propune să aducă locuitorilor Timișoarei trendul actual prin care se promovează dobândirea unei stări optime de sănătate și a unui trup armonios. Toate acestea se pot obține și fără diete elaborate și programe sofisticate de sport! „Stilul de viață reprezintă totalitatea micilor alegeri pe care le facem în fiecare zi, dar care au un impact pe termen scurt sau lung asupra noastră. Din fericire, o dietă sănătoasă nu trebuie să reprezinte o corvoadă pentru nimeni, funcționează la fel ca și alte obiceiuri sănătoase pe care le dobândim prin exercițiu în timp. Deși există o varietate largă de teorii ale unui stil de viață sănătos, prin evenimentul «Timișoara Fresh» vă invităm să descoperiți direct de la specialiști informații care vă pot îmbunătăți viața si starea de spirit! În completarea unei diete sănătoase trebuie să introduceți în rutina voastră zilnică orice formă de activitate sportivă care vă face plăcere. Venind la «Timișoara Fresh» poți să descoperi activități fizice pe care le poți face și tu fără un efort deosebit, dar prin care organismul tău se va regla și te vei simți mai plin de energie pe zi ce trece. Aveți posibilitatea să urmăriți și să vă luați drept modele sportivi internaționali veniți să concureze în competiția Ultimate Smartfit Challenge 2018, să consultați medici nutriționiști prezenți cu standuri și workshop-uri, să degustați și să descoperiți alimente și băuturi sănătoase pe care le puteți introduce în viața de zi cu zi!”, anunță organizatorii.

Program scenă

Sâmbătă - orele 8-17: Romanian Throwdown by USC;

ora 17-18: seminar nutriție;

orele 18-19: Urban Cardio Dance, alături de Claudia;

orele 19-20: Timișoara Saracens SCM UVT.

Duminică - orele 8-12: Romanian Throwdown by USC;

orele 12-13: antrenament funcțional;

orele 13-16: Romanian Throwdown by USC.

 

Program Pavilioane

Sâmbătă și duminică, între orele 8-16: prezentarea și testarea aparatelor sportive de ultimă tehnologie care se regăsesc în cele trei locații Smartfit și vânzare de produse promoționale; măsurători gratuite și cântăriri complexe, care vor oferi informații participanților despre procentul de grăsime, masa musculară, grăsime viscerală și mulți alți indici, care îi vor ajuta să afle structura corpului în momentul de față și ce pot face pentru a o îmbunătăți.

Sâmbătă și duminică, între orele 16-21: Zmudy Bar – degustare și vânzare fresh-uri de sezon, Do Terra – uleiuri esențiale – testare și vânzare, The Fit Baker – prăjituri sănătoase, fără zahăr, fără făină de grâu, fără unt și fără margarină, pe bază de proteine, fibre, carbohidrați cu eliberare treptată și grăsimi sănătoase, Prăvălia Noastră – degustare și vânzare semințe, fructe uscate, Raw Veganza – creatorii primei brânze vegane de pe piața românească, pe baza nucilor de caju și migdale activate, culturi vegane și condimente atent selectate, degustări și vânzare, Magazinul Naturist Herba Banat – degustare alimente sănătoase, apă alcalină cu PH 9.2, diferite mostre cu titlu gratuit și vânzare produse naturiste, Fundația de Ajutor Medical Profilaxis, împreună cu Centrul Medical Profilaxis prin programul „Vreau să cresc sănătos”, programul de gimnastică medicală și fizioterapie adresat persoanelor vîrstnice și programul de prevenire a complicațiilor datorate muncii la birou, într-o poziție statică, nutriționist Sebastian Cătană – servicii de nutriție pentru creșterea calității vieții, nutriție curativă, managementul diabetului, nutrigenetică, Cabinet de nutriție și dietetică dr. Iren Alexoi, Bianca Birceanu – nutriționist dietetician, Violeta Bun – nutriționist dietetician.

„Dacă vrei să afli sfaturi depre alimentaţie și stil de viață sănătos, dacă vrei să afli rata metabolismului tău, compoziția corporală – țesut adipos și musculatură – vino la standul nostru, unde organizăm și workshopuri dedicate unei alimentații sănătoase și ateliere de gătit. Regina Maria – o echipă medicală va oferi asistență pe parcursul acestor zile, punând la dispoziția timișorenilor servicii precum măsurarea tensiunii arteriale și testarea glicemiei; în plus, personalul nonmedical este pregătit să ofere informații tuturor celor interesați”, completează organizatorii. Sâmbătă, între orele 16-21: Olivia Micșa – nutriționist dietetician (în formare), nutriționist dietetician voluntar – Spitalul Clinic Județean Timișoara – sfaturi și recomandări pentru un stil de viață sănătos, obținerea și menținerea greutății ideale, prevenirea anumitor boli prin program nutrițional adecvat și activitate fizică.

Duminică, între orele 16-21: Nutriform Expert SRL – măsurători gratuite ale compoziției corporale pentru adulți, cu prezentarea rezultatelor către beneficiar, cu respectarea confidențialității datelor personale; discuţii cu durata de 15 minute referitoare la obiceiurile alimentatare şi nutriţie sănătoasă (Informații colectate de nutriționist Sebastian Cătană). (A.B.)