Festivalul „Plai” a ajuns la ediția cu numărul 13 și invită publicul timișorean la activităţi create de peste 30 de organizații şi la muzică bună din toate colţurile lumii.

Lista artiștilor care completează programul artistic pentru ediția din 2018 este: Paris Combo (Franța), Orkesta Mendoza (Mexic / SUA), Blitz The Ambassador (Ghana), Liniker e os, Caramelows (Brazilia), DJ Tahira (Brazilia), TZUC (România).

Cel mai important festival de „world music” din Europa, organizat 100% de către voluntari, se va desfășura în perioada 14-16 septembrie, la Muzeul Satului din Timișoara.

Printre artiștii care vor urca pe scena „Plai” sunt și: Orchestra Baobab (Senegal), Alsarah and the Nubatones (Sudan), Nickodemus (USA), Ifriqiyya Electrique (Tunisia), 9Bach (Țara Galilor).

Abonamentul Festivalului „Plai” poate fi cumpărat cu suma de 78 de lei, până în 9 iulie, online prin Eventim, şi direct de la librăria „Cărtureşti” sau „Ambasada”. Începând cu 10 iulie valoarea abonamentului va fi de 98 lei, iar biletele pentru o zi de festival vor putea fi achiziționate la 68 lei.

Festivalul este organizat de voluntarii Centrului Cultural „Plai” din Timişoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, co-finanţator fiind Consiliul Judeţean Timiş. (A.B.)