O serie de invitații la protest au apărut în mediul online după ce fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a fost citată la Secția de investigare a magistraților din cadrul Parchetului General pentru a fi audiată. Audierea sa, în calitate de suspect pentru infracțiunile de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, urmează să aibă loc vineri, 15 februarie. Dosarul a fost deschis la finele anului trecut, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiță. 

În contextul în care Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă a propunerilor și este favorită pentru funcția de procuror-șef european, organizatorii protestelor susțin că este vorba de o răzbunare politică.

La Timișoara, tot vineri, 15 februarie, oamenii sunt chemați să protesteze în Piața Victoriei.

În disperare de cauză, puterea coruptă a inventat o justiție paralelă, care acționează, la fel ca pe vremuri, la apăsarea pe buton. Dragnea și ceilalți infractori care conduc România, precum comuniștii/naziștii, au măsluit o structură judiciara <<speciala>>, cu rol represiv numita Secția Speciala de anchetare a magistraților - pe care Comisia de la Veneția ne-a cerut să o desființăm. Un nou SS hăituie magistrații care nu reactionează la ordinele politice. Actuala lor ținta e L. C. Kovesi, pe care încearcă s-o împiedice să ocupe o onorantă poziție de procuror șef european.
Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ține, ca și până acum, România în Europa.
Ne vedem vineri seară, la ora 18, în Piața Operei. Fiindcă România e Europa - și așa va rămâne” - transmit organizatorii protestului din municipiu pe Facebook.

Protestul este organizat de Inițiativa Timișoara, un grup civic format din organizații neguvernamentale din Timișoara, ce cuprinde șase asociații: Activ Civic Giarmata, West Yacht Club, Trei Compas, Organizația Studenților din Universitatea Timișoara (OSUT), Ariergarda, ACUMA.

Pe rețelele de socializare au mai fost anunțate proteste în capitală, dar și în alte orașe din țară și din străinătate.

Ioana NICOLESCU