Începe o nouă ediție a celui mai mare târg internațional de universități din Europa de Sud-Est, Romanian International University Fair (RIUF). Evenimentul se va desfășura la Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri, în data de 26 martie. Târgul va reuni peste 50 de universități din zece țări, care își vor prezenta programele de licență și de masterat.

Reprezentanții celor mai importante universități internaționale și naționale se pregătesc să întâmpine tinerii români care vor să afle informații despre oportunitățile de studiu din România și din străinătate. Participanților interesați le vor fi prezentate în detaliu programele de studiu și facilitățile de care pot beneficia.

La târg vor participa un număr mare de universități şi instituţii educaţionale din Marea Britanie. Printre acestea se află și Coventry University, universitate numită pentru al treilea an consecutiv - University of the Year în The Times și Sunday Times Good University Guide 2018. Vor fi prezenți și reprezentanți ai Anglia Ruskin University, universitate care ocupă locul 30 în ce privește studiile în domeniul dreptului și investește constant în diferite facilități academice și practice. Recent, a investit mai mult de 122 milioane de lire în laboratoare medico-legale, patru biblioteci, un centru de limbi străine şi alte spaţii.

La această ediţie vor lua parte și universităţi din Olanda, între care se numără și NHL Stenden University of Applied Sciences, care școlarizează anual aproximativ 2.500 de studenți internaționali din peste 85 de țări.

Participanții vor putea analiza și ofertele de studiu propuse de University of Groningen, facultate cu istorie de peste 400 de ani care și-a dezvoltat programe educaționale cu accent pe inovație și calitate, situându-se la nivel global pe poziții de top 100.

Vizitatorii vor putea afla detalii despre cele peste 6.000 de programe de studiu de licență și masterat propuse de universitățile care vor participa la târg. Mai mult, ei vor primi informații esențiale despre fonduri de burse de peste 3.500.000 euro pentru studiul în Germania, Marea Britanie sau Olanda destinate studenților români. Spre exemplu, DAAD pune la dispoziție un fond de 1.500.000 Euro pentru studii de licență, master și doctorat. O altă variantă este accesarea burselor oferite de Greenwich University, la care este necesară o notă peste 9 la examenul de bacalaureat. Și cei care optează pentru Coventry University, pot accesa un fond de burse special destinat studenților români”, transmit organizatorii evenimentului.

Pentru a participa la RIUF, este recomandată înscrierea pe www.riuf.ro. Înregistrarea pe site permite vizitatorilor accesul pe toată durata evenimentului la târgul de universități şi la conferinţele RIUF YouForum.

Persoanele care nu pot ajunge la evenimentul din Timişoara din data de 26 martie, pot participa la edițiile din Bucureşti, 23-24 martie, Iași pe 28 martie şi Brașov pe 30 martie.

Ioana NICOLESCU