Sute de mașini abandonate au fost ridicate de pe străzile Timișoarei, în urma acțiunilor polițiștilor locali, iar altele urmează să fie ridicate în următoarea perioadă. 

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara informează că s-a finalizat documentația, conform procedurilor legale, în cazul a 27 de autovehicule abandonate fiind emise dispozițiile de ridicare de către primar, iar un număr de 10 autovehicule dintre acestea fiind deja ridicate cu sprijinul Societății Drumuri Municipale SA, de la începutul acestui an.

Poliția Locală Timișoara este preocupată permanent de soluționarea problemei autovehiculelor abandonate pe raza municipiului, de la începutul acestui an fiind înregistrate un număr de 157 autovehicule, atât ca urmare a sesizărilor de la cetățeni cât și ca urmare a constatărilor din teren ale polițiștilor locali, aceasta pe lângă cele rămase în lucru de la finalul anului trecut, respectiv 764 autovehicule. Astfel, din totalul de aproximativ 900 de autovehicule verificate, 184 au fost ridicate de proprietari ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii locali, 128 nu se încadrează în prevederile Legii 421/2002, 10 au fost deja ridicate, urmând ca în perioada imediat următoare să fie ridicate și restul din cele pentru care s-au întocmit și emis dispoziții”, transmit autoritățile.

Potrivit legii, pentru a începe procedurile de somare a proprietarilor sau de ridicare a autovehiculelor, acestea trebuie să fie nemișcate de mai mult de un an de zile din locația respectivă. De asemenea, pașii care trebuie parcurși de la identificarea și somarea proprietarilor care să-și ia de pe domeniul public autovehiculele ori de declarare a abandonului în cazul în care proprietarii nu se conformează, până la ridicarea efectivă, necesită un interval de timp considerabil.
Cu toate acestea, polițiștii locali informează că acționează permanent pe această linie, pentru ridicarea autovehiculelor transformate în adevărate de focare de infecție, ce ocupă locurile de parcare din cartierele orașului.

Ioana NICOLESCU