În urma sesizărilor venite din partea cetățenilor și a constatărilor legate de aceste fapte, polițiștii locali au acționat pe raza municipiului Timișoara pentru depistarea șoferilor camioanelor de mare tonaj care nu respectă legea. Un număr mare de astfel de autovehicule pătrund frecvent în zonele în care acest lucru este interzis sau staționează fără a ține cont de indicatoarele rutiere. Totodată, s-au făcut verificări în ceea ce privește taxa de tranzit. 

Timp de două zile s-a acționat în toate zonele orașului, dar în special pe străzile G. Alexandrescu, A. Demetriade, A. Imbroane, unde s-au semnalat încălcări ale prevederilor OUG 195/2002, în HCL 638/2013 în HCL 486/2006, de către conducătorii autovehiculelor de mare tonaj. Au fost aplicate un număr de 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 31.000 lei, în funcție de faptă”, transmit autoritățile.

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe această linie și atrage din nou atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare și, de asemenea, să se informeze atunci când ajung în Timișoara, să urmărească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul municipiului și să nu circule decât pe rutele stabilite.

 

Ioana NICOLESCU