Primăvara aduce cu sine cea de-a XXVI-a ediție a acțiunii umanitare Telemaratonul Speranței. Evenimentul vine în sprijinul copiilor şi tinerilor care suferă de boli musculare şi neuromusculare progresive și se va desfășura în perioada 12 - 13 aprilie. 

După cum se știe, prin Telemaratonul Speranței, un program special de televiziune, organizat cu scopul de a se strânge fonduri băneşti şi materiale, oamenii de suflet din această parte a țării, şi nu doar ei, au posibilitatea să fie alături de aceşti tineri atât de afectaţi de boală, prin sprijinul lor”, transmit organizatori ai evenimentului.

Acţiunea este găzduită de Casa Tineretului din Timişoara și cuprinde diverse activităţi. Amintim spectacolul „Noi suntem prietenii voștri”, susţinut de cei mai buni artişti din şcolile timişene, cât şi prezenţa unor interpreţi consacraţi, îndrăgiţi de publicul larg. Pe parcursul transmisiunii vor participa personalități din diverse domenii: medical, social, economic, politic etc.

Fondurile colectate vor fi folosite pentru următoarele acțiuni: oferirea tinerilor suferinzi ajutoare materiale şi băneşti cu ocazia sărbătorilor pascale; crearea unui fond special pentru familiile cu posibilități reduse care doresc să ofere o mini-vacanță copiilor; crearea unui fond special pentru sprijinirea realizării testelor genetice, teste obligatorii în vederea includerii copiilor afectați, aflați în faza incipientă a bolii, în programe de tratament; consolidarea fondului special de ajutorare a familiilor din care fac parte copiii şi tinerii suferinzi, familii ajunse în situaţii social-economice deosebit de dificile; achiziționarea de piese de schimb și consumabile pentru aparatele medicale din cadrul Fundaţiei „Laurenţiu Ciucur”; alocarea de fonduri pentru achiziţionarea de medicamente şi proteze pentru copiii şi tinerii afectați.

Prin Telemaratonul Speranței se urmărește informarea opiniei publice asupra gravelor probleme cu care se confruntă persoanele afectate de boli musculare şi neuromusculare, precum și promovarea comunicarii, contactului şi schimbului de informaţii în domeniu, menite să evite pasivitatea actului medical, greşelile terapeutice şi atitudinea fatalistă în faţa distrofiei musculare.

Acțiunea oferă oricărei persoane fizice sau juridice posibilitatea de a fi alături de copiii și tinerii suferinzi de boli musculare și neuromusculare progresive, prin contribuţii materiale şi băneşti, după posibilitatea fiecăruia.

Evenimentul este organizat de Fundația „Laurențiu Ciucur” din Timișoara, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Cons Electrificarea Instal Timișoara și televiziunea Europa Nova.

Ofertele de sponsorizare se pot face contactând organizatorii la parterul Casei Tineretului din Timişoara sau la numărul de telefon 0256/483144.

 

Ioana NICOLESCU