Comunitatea Calea ferată Oravița – Anina a demarat o strângere de semnături în vederea redeschiderii traficului de călători pe ruta feroviară Timișoara Nord – Vârșeț. Lista alcătuită va fi trimisă ulterior Consiliului Județean Timiș, Prefecturii Timiș și Căilor Ferate Române. Inițiatorii acțiunii „2500 de semnături pentru calea ferată Timișoara – Vârșeț!” spun că legătura dintre cele două țări este cu atât mai necesară cu cât Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2020.

În acest moment, România nu mai are nicio legătură feroviară de călători cu Serbia. În trecut, pe relația amintită circulau atât turiști și călători ocazionali cât și navetiști sau studenți.
În contextul Timișoara 2021, o legătură feroviară cu Vârșețul, și de acolo, mai departe, cu Belgradul, reprezintă o necesitate în vederea asigurării posibilităților de transport pentru turiști și nu numai”, transmit inițiatorii petiției.

Numărul semnăturilor adunate se apropie de 1500. Cei care doresc să se alăture inițiativei, pot semna petiția aici.

Legărturile feroviare dintre Timișoara și Serbia au fost întrerupte în urmă cu aproape doi ani, din cauza numărului mic de persoane care călătoreau pe această rută.  

 

Ioana NICOLESCU