O bună parte dintre locuitorii Timișoarei nu sunt de acord cu demersurile primăriei privind demolarea garajelor din oraș în vederea construirii unor noi locuri de parcare. Cetățenii din zona Rusu Șirianu - Kiriac s-au întâlnit de curând cu reprezentanți ai autorităților locale și au discutat despre aceste acțiuni. 

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a afirmat în cadrul dezbaterii că acțiunea de demolare a garajelor se află printre obiectivele primăriei și a oferit explicații cu privire la durata de demolare și de construire a unor parcări noi.

Cetățenii sunt nemulțumiți însă de durata lucrărilor, de dezordinea care ar rezulta și de faptul că nu există un proiect sau o simulare de parcare pe amplasamentul actual. „Două luni de întoarcere pe dos a cartierului, pentru 10 locuri de parcare în plus!”, spun reprezentanți asociațiilor de locatari în cauză, în comunicatul trimis presei. Aceștia afirmă că etapele care ar trebuie parcurse sunt următoarele: „evaluarea zonei, măsurători asupra suprafeței disponibile, întocmirea unor variante de proiect, alegerea împreună cu cetățenii a variantei optime, demolarea, după care să se înceapă imediat execuția”.

Riveranii au făcut câteva solicitări, printre care realizarea unui studiu de impact cu privire la evoluția demografică și la creșterea numărului de automobile. Totodată ei cer aprobarea închirierii cu contract a unui loc de parcare pentru proprietarii garajelor demolate, pe bază de tabel și montarea de bariere pentru accesul acestora, dar și prezentarea unor planuri de construcții pentru parcare clasică și etajată, până în data de 25 aprilie.
De asemenea, cetățenii solicită să nu se demoleze garajele până după stabilirea variantei de parcare și întocmirea proiectului.
Rămâne de văzut care va fi abordarea primăriei și soluțiile propuse.

Ioana NICOLESCU