Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au început de curând, alături de reprezentanții Biroului Salubrizare din cadrul primăriei, cei ai Retim și ai ADID Timiș, o acțiune de verificare privind modul de colectare a deșeurilor de către societățile comerciale, asociațiile de proprietari și persoanele fizice din Timișoara. Acțiunile comune continuă și odată cu acestea și aplicarea sancțiunilor, acolo unde sunt constatate nereguli. 

După ce la începutul acțiunilor comune s-a acționat în zona Campusului Universitar, s-a continuat cu verificări în cartierele Steaua și Lipovei, unde de asemenea s-a acționat pentru informarea, conștientizarea, constatarea și sancționarea celor care nu respectă legislația în vigoare din domeniu. Echipele mixte au identificat și neregulile constatate pe trasee legate de salubrizarea stradală, existența rampelor clandestine de deșeuri, neîntreținerea curățeniei în jurul pubelelor și imobilelor”, transmit reprezentanți ai Poliției Locale Timișoara.

De la începutul acțiunii au fost aplicate un număr de 23 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.500 lei, pentru neasigurarea precolectării selective a deșeurilor produse și pentru amestecarea deșeurilor menajere cu cele reciclabile.

De asemena, în ultimele zile au fost aplicate alte 13 sancțiuni, în valoare de 15.800 lei, unor persoane care au fost surprinse aruncând resturi pe stradă.
Acțiunile vor continua în perioada următoare și în alte zone ale orașului, scopul acestora fiind de menținere a curățeniei, dar și de educare și conștientizare a populației despre importanța unui mediu curat.

Ioana NICOLESCU