După ce au fost organizate mai multe licitații, care însă nu și-au atins obiectivul, Primăria Timișoara informează că s-a semnat contractul de reabilitare a Fântânii cu pești din Piața Victoriei. 

S-a semnat contractul pentru proiectare și execuție lucrări de reabilitare a acestei fântâni emblematice pentru orașul nostru”, transmite Nicolae Robu, primarul municipiului.

Firma care va executa lucrarea este SC JDA Consult SRL, iar valoarea contractului este de 541.586 lei, fără TVA. Durata prevăzută este de două luni pentru proiectare și zece luni pentru execuție.

Lucrările au ca scop reabilitarea construcției atât din punct de vedere structural, cât și funcțional. În ceea ce privește aspectul vizual, fântâna ornamentală va rămâne la fel.

Conform autorităților locale, lucrările presupun în principal reabilitarea și impermeabilizarea bazinului fântânii, refacerea hidroizolației camerei tehnice, înlocuirea instalațiilor din camera pompelor și a celor aferente fântânii ornamentale, refacerea branșamentelor de apă și racordul la canalizare, refacerea instalației electrice de alimentare a fântânii și montarea tabloului electric de automatizare și control. Totodată va fi realizat unui nou concept de jocuri de apă și lumini.

Ioana NICOLESCU