În curând timișorenii vor putea plăti cu cardul cumpărăturile făcute de la piețele din municipiu. Facilitatea se va implementa datorită unui proiect-pilot, propus de Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR), care a fost acceptat de două bănci. Din proiect, intitulat „Plata cu cardul din piața dumneavoastră”, mai fac parte și orașele Galați și Iași. În piața Cibin din Sibiu au fost deja instalate POS-uri și este posibilă plata cu cardul la tarabe. 

Iniţiativa vine după ce un studiu de piaţă, comandat de Mastercard, a arătat că nouă din zece adulţi care locuiesc la oraş deţin un card bancar şi fac plăţi cu cardul, în medie, de două ori pe săptămână. Pricipalul scop este alinierea comerțului la standardele europene Smart, dar și încurajarea consumului de produse proaspete și naturale, de la producători locali.

Prin acest proiect, ne-am propus să îi atragem la piaţă tocmai pe cei care nu o frecventează de obicei. Este vorba despre românii care preferă cardul atunci când fac plăţi, dar care sunt, în acelaşi timp, interesaţi şi de a mânca mai sănătos. Teoretic, este un program sezonier care va fi derulat între martie şi octombrie, pe parcursul lunilor de recoltă, dar, în funcţie de oferta producătorilor, acesta poate fi extins pe întreaga perioadă a anului”, a declarat Teodor Ioan Birţ- Preşedinte AAPR, conform adevarul.ro.

În perioada următoare la Timișoara sunt așteptate înscrierile producătorilor în program.

Ioana NICOLESCU