Vineri, 19 iulie, de la ora 19, în Timișoara, la Centrul Cultural Ambasada, va avea loc proiecția „Oamenii Dreptății. În dialog cu Liana Alexandru” (o producție românească, 2019). Proiecția va fi urmată de o discuție cu membri ai comunității Lideri Pentru Justiție.

Evenimentul se desfășoară în mai multe orașe din țară și reprezintă un pas în plus pentru transparență și pentru a aduce justiția mai aproape de cetățean.

Fără o justiție independentă nu există oameni liberi. Justiția e importantă pentru fiecare dintre noi. Dar cum arată azi, în România, profesioniștii justiției? Cine sunt? Cum gândesc? Ce valori are noua generație de juriști? Cine sunt ei dincolo de sălile de tribunal?”, transmit organizatorii evenimentului.

Filmul îi aduce în prim - plan pe 13 dintre membrii comunității Lideri pentru Justiție / Leaders for Justice: Alex Arghir, judecător; Tudor Burlacu, avocat; Tudor Ciobanu, judecător; Arina Corsei Vultureanu, procuror; Roxana Catea, avocat; Iulia Georgescu, notar; Theodor Ioniţă, ofiţer de poliţie; Alexandra Carmen Lăncrănjan, procuror; Ioana Mitu, avocat; Veronica Sîrbu, judecător; Simona Ştefăniu, procuror; Bogdan Vasile, avocat; Mădălina Vlase, judecător.

Prin subiectele atinse de Liana Alexandru, publicul află de la protagoniști cum și-au ales profesia, cum arată o zi din viața lor personală și profesională, ce cazuri concrete le-au marcat cariera de până acum, care le sunt fundamentele morale și etice în procesul de luare a deciziilor, ce cred despre empatie, dreptate și adevăr, cum privesc schimbările legislative și presiunile asupra sistemului de justiție.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile (70 de locuri). Rezervări se pot face pe pagina de Facebook a evenimentului.

Filmul este produs de Manifest Film, regizor - Monica Lazurean Gorgan și este subtitrat în limba engleză.

Ioana NICOLESCU