În ultimele două săptămâni, polițiștii locali au aplicat un număr de 126 de sancțiuni contravenționale celor care au abandonat pe domeniul public diverse deșeuri. Un astfel de exemplu este cel al unui cetățean, care a abandonat pe trotuarul de pe strada 1 Decembrie din Timișoara o cantitate considerabilă de deșeuri, resturi provenind din gospodărie, saltele, haine uzate etc. Acesta a fost sancționat cu amendă de 2000 lei conform Legii 211/2011. Ulterior, conform oamenilor legii, cel în cauză a promis că va strânge deșeurile respective și că va solicita societății de salubrizare un container mai mare.

Polițiștii locali acționează permanent pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, această problemă fiind verificată zilnic atât ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, cât și în urma constatărilor polițiștilor locali aflați în patrulare în teren”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, legea prevede, conform HCL 371/2007, sancțiuni între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice, care pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Conform Legii 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2000 lei.

Poliția Locală atrage atenția celor certați cu bunul simț să evite astfel de practici deoarece vor fi sancționați drastic.
De asemenea, cetățenii care doresc un oraș curat și civilizat pot semnala Poliției Locale la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau la email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. situații în care observă alte personae că aruncă resturi pe domeniul public, urmând a se lua măsurile legale care se impun. (I.N.)