Zece proiecte de modernizare a drumurilor din județul Timișoara, cu finanțare din fonduri guvernamentale, se află momentan în derulare. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 145 de milioane de lei, iar cea mai mare parte a cheltuielilor este acoperită de la bugetul național, bani la care se adaugă și contribuția Consiliului Județean Timiș (CJT).

Autoritățile județene informează despre stadiul lucrărilor și transmit, cu aproximație, de când se va putea circula în condiții mai bune pe rutele vizate.

Unul dintre cele mai importante proiecte, lărgirea la patru benzi a drumului Timișoara- Moșnița, se află în procedura de achiziție publică pentru execuția lucrărilor. Au fost depuse patru oferte, care sunt analizate de comisia de evaluare. În curând va fi desemnat câștigătorul, iar în cazul în care nu vor fi contestații se va emite ordinul de începere a lucrărilor.

Extinderea la patru benzi a drumului care leagă Calea Lugojului de Aeroportul Internațional Timișoara se află în același stadiu.
Ofertele au fost depuse și sunt evaluate în vederea execuției și în cazul proiectului de modernizare a DJ 609 Bazoșul Nou - Bazoș - Recaș.

Tot la stadiul de evaluare a ofertelor se află și proiectul de modernizare a DJ 693, Seceani - Fibiș. Tronsonul are o lungime de 8,5 kilometri, iar în cazul în care nu vor fi contestații, contractul de execuție va fi semnat cel târziu în luna octombrie a acestui an.

În ceea ce privește modernizarea drumului județean Lucareț - limita județului Arad, s-a început deja execuția lucrărilor. Autoritățile județene spun că dacă și vremea va fi favorabilă, lucrările vor fi finalizate în toamna acestui an.

Asfaltarea drumului județean 591C, sector DN6 - Săcălaz, este în procedura de reactualizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Lucrarea va fi scoasă la licitație în luna octombrie.

Drumul județean 609, Valea Lungă Română - Cliciova, a fost asfaltat, iar în curând urmează să se facă recepția lucrărilor.

Proiectul de asfaltare a DJ588, Rovinița Mare - Percosova și Gherman, este în plină desfășurare, iar DJ 593, Sânmartinu Sârbesc - Sânmartinu Maghiar, este finalizat în proporție de 50%, urmând ca lucrările să se încheie în toamna acestui an.

De asemenea, proiectul de asfaltare a drumului județean dintre localitățile Șipet și Folea se află în execuție, stadiul lucrărilor fiind la aproximativ 10%.

Cele zece lucrări de infrastructură rutieră se ridică la o valoare de aproximativ 145 milioane lei, valoare care va fi decontată în mare parte din fondurile guvernamentale și pentru care, sper eu, să solicităm deconturi cât mai mari în perioada următoare. Câteva dintre aceste drumuri județene se află în procedura de execuție a lucrărilor și sper să beneficiem de fondurile aprobate de către Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Ioana NICOLESCU