Peste 50 de camere de supraveghere noi vor fi montate la Timișoara, cu scopul de a identifica și prinde răufăcătorii. Acestea vor fi montate în zonele în care se formează rampe de gunoi și nu numai. 

Am semnat contractul pentru achiziția a 54 de camere video în vederea monitorizării rampelor de gunoi, astfel încât să descurajăm orice fapte ilegale, inclusiv aceste depuneri de gunoaie în locuri nepermise. Sunt destinate pentru a ne ajuta să-i prindem și să-i pedepsim pe cei care nu se lasă descurajați.(...) Sunt atât de performante încât va fi posibilă identificarea persoanelor căutate. Aceste camere vor fi foarte utile și pentru a-i prinde pe cei ce distrug, ca și pe cei ce abandonează diverse obiecte, respectiv pe răufăcători în general, pe care o să-i introducem în sistem atunci când ei trebuie căutați și prinși”, a spus edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Camerele de supraveghere vor fi conectate la centrul de supraveghere și monitorizare al Poliției Locale. Acestea sunt dotate cu funcții performante, precum detecție mișcare, ROI (region of interest) mai exact focusarea pe anumite arii, ce prezintă interes, stabilizare a informației, detecție intruși, detecție obiecte abandonate, detecție obiecte lipsă, detecție facială.

Toate imaginile transmise de camerele video se vor stoca pentru o perioadă de 30 de zile.

Valoarea totală a camerelor de supraveghere este de 134.460 de lei, fără TVA.

Ioana NICOLESCU