Lucrările de reabilitarea a Clinicii ORL din Timișoara au fost finalizate, iar imobilul a fost inaugurat marți, 29 octombrie. 

Contractul a urmărit realizarea lucrărilor de reabilitare a faţadei în conformitate cu principiile şi normele de intervenţie asupra clădirilor cu valoare istorică. În acest sens, intervenţia executată a urmărit să asigure tratarea construcţiei în acord cu specificul arhitectural propriu al ansamblului şi cu cerinţele standardelor actuale din domeniul restaurării, transmit reprezentanții primăriei.

Lucrările au inclus reabilitarea faţadei, desfacerea tencuielilor soclului la stradă, reparaţii de zidărie şi executarea intervenţiilor de eliminare şi protejare împotriva umidităţii, desfacerea tencuielilor în zone degradate şi refacerea acestora şi a ornamentaţiei existente, înlocuirea zonelor degradate a profilelor de streaşine, brâuri şi elemente în volum, tencuieli şi zugrăveli.

De asemenea, au fost realizate și lucrări exterioare la nivelul soclului, de tratarea a umidităţii, tâmplării la ferestre şi la uşi, grilajele ornamentale, învelitoare, suport învelitoare şi accesorii, lucarne şi lucrări de tinichigerie, colectare şi scurgere ape pluvial, șarpantă şi lucrări de zidărie în pod, planşeu în pod.

În vederea asigurării accesului facil la fiecare nivel al imobilului, s-a montat un ascensor.

Lucrările au fost realizate de S.C. ALEX-DIA CONSTRUCT S.R.L. Valoarea totală a investiţiei este de 1,8 milioane lei (1.858.486,93 lei cu TVA inclus), banii provenind de la bugetul local. (I.N.)