Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului din Timișoara au aplicat noi sancțiuni pentru abandonarea deșeurilor pe domeniul public. Persoanele în cauză au fost identificate atât prin patrulări zilnice, cât și ca urmare a surprinderii lor pe camerele video.

Doi cetățeni au fost surprinși cu ajutorul imaginilor de pe camerele video abandonând resturi provenite din amenajarea apartamentelor, respectiv calorifere, mobilă veche și altele pe B-dul Dâmbovița, în zona unui complex comercial din apropiere, fiind sancționați cu câte 1.000 lei conform HCL 371/2007. O femeie a fost depistată abandonând deșeuri menajere pe str. Treboniu Laurian, alegându-se cu aceeași sancțiune. Alte cinci persoane au fost surprinse de camerele video, în această perioadă fiind în procedura de identificare și luare a măsurilor legale”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Autoritățile atrag din nou atenția persoanelor certate cu bunul simț că riscă sancțiuni drastice în cazul în care aruncă deșeuri pe domeniul public și că foarte multe zone din Timișoara sunt monitorizate prin camere video deci pot fi surprinse și apoi identificate foarte ușor. De asemenea, în curând vor intra în vigoare noile sancțiuni majorate ca urmare a modificărilor aduse la Hotărârea de Consiliu Local menționată.

Ioana NICOLESCU