Autoritățile locale anunţă că a fost semnat contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul „Regenerare fizică, economică şi socială a zonei marginalizate str. Polonă din cartierul Freidorf - Construire centru multifuncţional de tip servicii sociale fără cazare”. Centrul va fi amplasat pe str. Polonă nr. 17, în cartierul Freidorf din Timișoara. 

Se va construi o clădire, un centru multifuncţional cu o suprafaţă utilă de 447 mp, regim de înălţime: P + 1E. Vor fi amenajate şi o zonă verde şi un teren de joacă/sport pe o suprafaţă de 670,75 mp. Va beneficia de acest proiect populaţia care trăieşte în zona marginalizată, respectiv 575 persoane, care au fost identificate în urma unor cercetări în teren”, transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara.

Obiectivele proiectului vizează promovarea dezvoltării locale prin intermediul unor investiţii în construcţia şi dotarea unui centru multifuncţional, destinat utilizării publice pentru activităţi educative, culturale şi recreative de tip centru de zi. Totodată, se doreşte asigurarea unor servicii sociale destinate zonei Freidorf, care vor oferi posibilitatea unor intervenţii integrate şi vor contribui la combaterea excluziunii sociale. 

În cadrul centrului multifuncţional, construit şi dotat prin proiect, se vor oferi servicii sociale pentru un centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi, precum şi servicii de asistenţă comunitară. 

Valoarea totală a proiectului este de 4.381.944,27 lei, fără TVA. Durata de implementare de la semnarea contractului este de 39 luni. 

 

Ioana NICOLESCU