Conform autorităților locale din Timișoara, în ultimele zile au fost aplicate amenzi în valoare de 29.000 de lei pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public. Măsurile au fost luate atât în urma patrulărilor efectuate de polițiștii locali, cât și în baza imaginilor de pe camerele de supraveghere video.

În ultimele zece zile au fost aplicate pe această linie un număr de 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 29.000 de lei. Trebuie menționat faptul că amenzile maxime sunt aplicate în funcție de cantitatea și tipul deșeurilor abandonate, precum și de repetabilitatea faptei în unele situații. Astfel de situații au fost întâlnite pe Calea Aradului, str. Crizantemelor, colț cu J. Preyer, Surorile Martir Caceu, G. Muzicescu, J. Monnet, Hărniciei, Ecoului cu Constantin cel Mare”, au transmis miercuri, 5 februarie, reprezentanți ai Poliției Locale Timișoara.

Autoritățile atrag atenția că, potrivit Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului. (I.N.)