Consiliul Județean Timiș (CJT) anunță organizarea a două dezbateri publice, privind finanțarea nerambursabilă, în anul 2020, din fonduri publice, a proiectelor cultural-artistice și de tineret, și a proiectelor sportive.

Dezbaterile publice privind elaborarea proiectelor de hotărâre pentru aprobarea ghidurilor de finanțare nerambursabilă se vor desfășura la sediul Consiliului Județean, bd. Revoluției din 1989 nr. 17, Timișoara, Sala Revoluției, în data de 7 februarie, după cum urmează:
- ora 9 - dezbaterea privind finanțarea proiectelor sportive pe anul 2020;
- ora 11 - dezbaterea privind finanțarea proiectelor cultural-artistice și de tineret.

Ne dorim să aflăm direct de la cei cărora li se adresează aceste finanțări nerambursabile cum putem să îmbunătățim ghidurile, ce putem face pentru o împărțire a fondurilor cât mai echitabilă. Cele două programe de finanțare și-au dovedit succesul în anii anterior, dar, în mod special, am dori o mai mare dinamică în ceea ce privește agenda sportivă, atât cantitativ, cât și calitativ. Ne dorim și mai multe proiecte de calitate în 2020”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

În vederea desfășurării dezbaterii publice în conformitate cu prevederile legale și în condiții optime, pentru asigurarea dreptului la liberă exprimare, recomandările, propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare vor fi depuse în scris la responsabilul pentru relația cu societate civilă în aplicarea prevederilor Legii nr.52/2003, dna Coadă Cornelia-Mihaela, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până vineri, 7 februarie, ora 8.30, cu specificarea articolului sau articolelor din proiectul de act normativ, data trimiterii și datele de contact ale expeditorului. Dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la cuvânt și-au exprimat recomandările, urmând ca minuta să fie adusă la cunoștință publică, pe site-ul instituției și la sediul autorității.

Cele două ghiduri puse în dezbatere pot fi consultate online. (I.N.)