Autoritățile județene s-au întâlnit joi, 6 februarie, într-o ședință a comitetului de iarnă, pentru a discuta problemele cauzate de vremea rea în Timiș. Cele mai mari probleme sunt în alimentarea cu energie electrică din zonele Sânnicolau Mare, Deta, Banloc și Făget.

Conform ENEL, se acționează în toate zonele, iar unde au fost depistate avariile, acestea sunt în curs de remediere. Totodată, conform ENEL, în cursul acestei zile clienții casnici vor fi realimentați cu energie electrică în tot județul”, au transmis reprezentanții prefecturii.

Prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, a afirmat că este absolut necesar ca ENEL să investească în rețele, având în vedere faptul că, la ora actuală, în județul Timiș sunt chiar mai multe avarii decât în județele în care vremea a fost mult mai rea.

În ceea ce privește perioada imediat următoare, s-a anunțat că temperaturile vor scădea semnificativ, iar în această noapte există pericolul apariției poleiului pe șosele, motiv pentru care prefectul județului Timiș a dispus măsurile necesare, a cerut vigilență maximă și o intervenție promptă pentru evitarea accidentelor.

De asemenea, având în vedere temperaturile scăzute, prefectul Liliana Oneț a solicitat patrulări ale organelor de ordine pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transportul lor în locațiile special amenajate. (I.N.)

FOTO: ISU Timiș