În ultima săptămână, în urma unei ample acțiuni de verificare a modului în care se prezintă imobilele situate de-a lungul Canalului Bega, autoritățile din Timișoara au aplicat amenzi de peste 17.000 lei. Sancțiunile au fost aplicate proprietarilor din mai multe zone ale orașului, pentru aspectul neîngrijit și inestetic pe care îl au clădirile. 

Astfel, în urma verificărilor, polițiștii din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal au fost aplicate un număr de 17 sancțiuni contravenționale de câte 1.000 lei, conform HCL 371/2007 și una conform Legii 422/2001 pentru o construcție neautorizată în sectorul Canalului Bega, situată între strada Dacilor și Calea Dorobanților, unde au fost constatate și cele mai multe nereguli.

Poliția Locală atrage din nou atenția că toți proprietarii de clădiri au obligația să își întrețină imobilele deținute, să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcție, cum sunt ornamentele și tencuiala, care stau să se desprindă de pe fațadele acestora și reprezintă pericol pentru cetățenii care trec prin apropiere. În caz contrar, proprietarii riscă sancțiuni între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.500 și 2.500 lei pentru persoanele juridice. (I.N.)