Cea de-a VII-a ediţie a Festivalul Artelor Timişorene se va desfăşura în perioada 1 - 7 iunie 2020. Artiştii locali, profesionişti sau amatori, studenţii, elevii și toţi timişorenii creativi şi pasionaţi de cele şapte arte, sunt încurajați să participe la festival. Cei interesați pot depune proiecte până la data de 15 aprilie 2020, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Având în vedere mobilizarea extraordinară din anul 2019 a muzicienilor prin participarea în cadrul concursului de creaţie şi interpretare Bega Music Festival, dar şi a coregrafilor prin prezenţa a nu mai puţin de 35 de trupe de dans, ne dorim şi în acest an proiecte deosebite, cu precădere din zona teatrală şi a artelor vizuale, transmit autoritățile locale.

Evenimentul va avea loc în Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii și Piaţa Sfântul Gheorghe.

Printre domeniile propuse se numără pictura, grafica, sculptura, ceramica, artele textile, designul, fotografia, arhitectura, filmul, teatrul, muzica, dansul etc. Atelierele se vor desfășura în intervalul orar 17 – 20.30, de luni până duminică.

Propunerile de proiecte trebuie să conţină următoarele: domeniul pentru care solicitantul aplică, titlul proiectului propus, locaţia avută în vedere, durata sau perioada de realizare, o scurtă descriere a acţiunii, prezentarea artiştilor participanţi, buget solicitat (detaliat), necesar tehnic, numele solicitantului sau denumirea organizaţiei (dacă este cazul) şi o scurtă prezentare, declaraţie din care să rezulte faptul că prin realizarea proiectului propus: nu se încalcă legea dreptului de autor şi nu contravine legii ori bunelor moravuri, având în vedere expunerea ori comunicarea publică a acestuia, răspunde pentru siguranţa construcţiilor generate de proiectul propus, pe întreaga durata a festivalului şi de luarea măsurilor PSI şi de protecţia muncii, are acordul părinţilor pentru fotografierea şi înregistrarea pe suport video a artiştilor minori incluşi în proiect.

Mai multe detalii pot fi obținute la numărul de telefon 0256/408 419 - Codruţa Măgurean, coordonator. (I.N.)