Evenimentul programat de Biblioteca Universității Politehnica Timișoara (UPT) chiar de Dragobete poate fi interpretat ca o declarație de dragoste pentru utilizatorii săi, spun reprezentanții instituției. Luni, 24 februarie 2020, începând cu ora 13.30, va avea loc cea de-a III-a ediție a Premiilor Bibliotecii UPT, care vin însoțite și de alte surprize.

Ca și la edițiile precedente, dintre utilizatorii Bibliotecii UPT vor fi premiați cei mai activi, atât dintre cei interni, cadre didactice și studenți ai UPT, cât și externi.

Anul acesta vor fi premiați patru utilizatori, doi interni și doi externi, care au avut cea mai activă prezență în bibliotecă, respectiv care au avut cele mai multe împrumuturi.

Surpriza vine la final și va fi asigurată de Corul universității timișorene (format din cadre didactice și studenți), care va aborda, în cadrul unui minirecital, lucrări dintr-o sferă destul de largă, urmărind să sublinieze prin titlurile internaționale universalitatea muzicii corale, iar prin titlurile românești să facă legătura cu tradițiile și cu ziua de 24 februarie: Imnul academic „Gaudeamus”; „Sara pe deal” (versuri Mihai Eminescu, muzica Vasile Popovici); „Va pensiero”, din opera Nabucco a lui Giuseppe Verdi; „Iac-așa” (prelucrare în stil folcloric de Simeon Nicolescu).

La eveniment sunt invitați să participe toți melomanii și iubitorii de lectură. (I.N.)