În contextul în care numărul de persoane infectate cu coronavirus este în creștere în România, Consiliul Județean Timiș (CJT) a decis alocarea de fonduri, prin rectificare bugetară, pentru achiziționarea unor noi paturi de terapie intensivă la Spitalul Județean Timișoara. Suma alocată este de 3,5 milioane de lei, cu care vor fi cumpărate zece paturi ATI performante. 

„Nu mai putem aștepta! E momentul pentru acțiune! În contextul crizei epidemiologice pe care o traversăm, CJ Timiș a decis să aloce 3,5 milioane de lei, printr-o rectificare bugetară, pentru cumpărarea a zece paturi de ATI, cele mai performante de pe piață, cu toate echipamentele necesare asociate, inclusiv ventilatoare mecanice, absolut necesare în această perioadă. Consider că e o investiție foarte importantă, pentru că întreaga țară se confruntă cu un număr total insuficient de paturi în secțiile de ATI”, a spus Călin Dorba, președintele CJT.

În prezent, la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara există 58 de paturi de terapie intensivă. Din acestea, doar 32 pot asigura servicii complete pentru pacienții în stare critică, iar gradul de ocupare este în permanență de 100%.

Ioana NICOLESCU