Președintele Klaus Iohannis a participat luni, 6 aprilie, alături de premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri din Guvernul României, la o ședință de bilanț intermediar. În cadrul acesteia a avut loc evaluarea măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19, iar una dintre concluziile întâlnirii a fost aceea că e necesară prelungirea stării de urgență în România. 

„Am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În acest fel am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului și la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret, care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ține evoluția epidemiei sub control”, a transmis președintele României, Klaus Iohannis. 

Starea de urgență în România a fost instituită în data de 16 martie și urma să expire în 16 aprilie. În urma prelungirii, România va rămâne în stare de urgență până pe 16 mai. 

 

Ioana NICOLESCU