Campania „Separați, dar împreună” este o inițiativă începută de „Timișoreana”, în parteneriat cu Crucea Roșie Română și constă în strângerea echipamentelor medicale pentru a fi donate spitalelor din România. Această campanie a fost lansată ca urmare a pandemiei noului tip de coronavirus, principala țintă fiind sprijinirea medicilor din România aflați pe baricade în salvarea cât mai multor pacienți contaminați cu acest virus considerat de numeroși specialiști ca fiind unul ucigaș. Campania se desfășoară la nivel național.
„Timișoreana” a făcut, către Crucea Roșie, o donație în valoare de 1.000.000 lei pentru achiziția de echipamente medicale necesare personalului medical în tratarea bolilor pacienților internați. De curând, campania „Separați, dar împreună” a ajuns și la Timișoara.


„Prin campania „Separați, dar împreună”, am demonstrat că, deși suntem separați individual, putem fi împreună în lupta COVID-19. Materialele achiziționate în cadrul campaniei „Separați, dar împreună”, se referă la măști, echipamente de protecție, mănuși, ochelari de protecție și, nu în ultimul rând, testele de depistare a COVID-19”, a spus Lucian Trif, directorul filialei Timiș, Crucea Roșie Română.


Astfel, în urma donației „Timișoreana”, prin intermediul Crucea Roșie Română, filiala Timiș, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara au ajuns în siguranță 1.200 de teste pentru diagnosticarea COVID-19, 1.500 de măști medicale, 100.000 de mănuși, 300 de combinezoane și 230 de perechi de ochelari de protecție.


Directorul medical al spitalului timișorean, prof. dr. Cristian Oancea a adresat mulțumiri pentru „Timișoreana” și fiecărui donator care s-a implicat în această campanie alături de medici. „Faptul că, până acuma, am reușit să fim vârf de lance în țară și în euroregiunea Banat și în Timișoara, se datorează fiecărui donator și fiecăruia care s-a implicat să fie alături de noi sub o formă sau alta. Trebuie să avem grijă de noi, trebuie să avem grijă de semenii noștri”, a spus profesor doctor Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara.
Inițiativa „Timișoreana”, „Separați, dar împreună” continuă, putându-se dona către Crucea Roșie Română, 2 euro, în sprijinirea personalului medical din spitale, prin trimiterea unui sms la numărul 8827 cu textul DONEAZĂ sau pe site-ul separatidarimpreuna.ro.

Cornel Seracin

Foto: Crucea Roșie Română, filiala Timiș