Autoritățile locale anunță demararea lucrărilor de reabilitare și modernizare a străzilor Mareșal C. Prezan și Grigore Alexandrescu din Timișoara. 

Primul proiect presupune extinderea la patru benzi și modernizarea străzii Mareșal C. Prezan, pe un tronson de 13 kilometri. Sectorul de drum este amplasat în zona de sud-est a municipiului și face legătura între Calea Martirilor 1989 și Piața Gheorghe Domășneanu. Amintim că această stradă a mai fost modernizată în urmă cu aproximativ doi ani, dar se pare că autoritățile locale abia acum s-au gândit la oportunitatea de a o extinde la patru benzi... Așadar, va urma din nou o perioadă de disconfort pentru timișorenii care locuiesc pe această arteră.

În cadrul aceluiași proiect va fi reabilitată și strada Venus, pe o lungime de 500 de metri. Aceasta va avea două benzi de circulație pe sens, încadrată cu bordură și rigolă la bordură. 

Totodată, vor fi amenajate două sensuri giratorii, unul la intersecția dintre străzile Mareșal C-tin Prezan și bd. Sudului, cu trei intrări/ieșiri și unul la intersecția dintre străzile Mareșal C-tin Prezan, Venus și Calea Urseni, cu trei intrări/ieșiri, și piste de biciclete pe ambele sensuri.

Vor fi reabilitate și rețele edilitare: canalizare pluvială și menajeră, rețea de alimentare cu apă, realizarea rețelei de canalizare meteorică pentru preluarea apelor de pe drumul nou propus se face prin intermediul gurilor de scurgere proiectate; rețeaua de troleibuz va fi extinsă până la bulevardul Sudului.

Valoarea contractului este de 41.740.503 lei cu TVA. Lucrările vor fi realizate de SC Strabag SRL, iar durata de execuție este de 16 luni. 

Cel de-al doilea proiect cuprinde modernizarea străzii Grigore Alexandrescu. Tronsonul este cuprins între Calea Torontalului și Calea Aradului și are o lungime de 800 de metri. Acesta face parte din traseul inelului IV de circulație al Municipiului Timișoara, ce leagă partea de sud a orașului (Calea Buziașului) de partea nordică (Calea Torontalului- Grigore Alexandrescu).

De asemenea, va fi amenajată intersecția giratorie pe Calea Torontalului la intersecția cu strada Grigore Alexandrescu, cu patru intrări în sens. În sensul giratoriu vor fi amenajate benzi de circulație cu lățimea de cinci metri și se vor amenaja piste de biciclete pe ambele sensuri între carosabil și trotuar. Proiectul, în valoare de 6.654.077 lei cu TVA, va realizat de SC Superconstruct SRL, iar durata de execuție este de opt luni.

 

Ioana NICOLESCU