Începând de miercuri, 8 iulie, utilajul CONVER 485 al Sistemului Hidrotehnic Bega, folosit pentru întreținerea Canalului Bega, se află în lucru pe râul Dâmbovița din București. Acesta va participa la lucrările de curățare a apeii, intravilan București, alături de colegii de la ABA Argeș-Vedea, după care se va reîntoarce acasă. Utilajul este dotat cu cositoare pentru vegetație, greblă pentru adunat deșeurile și pompă pentru decolmatare. 

„În prezent, sunt executate pe luciul apei râului Dâmbovița lucrări de îndepărtare a vegetației acvatice. Lucrările de la bieful Mărășești au fost finalizate și acum se execută în zona Vitan. Cele două utilaje care curăță în acest moment Dâmbovița sunt aduse de la două Administrațiii Bazinale de Apă. Primul este utilaj-amfibiu adus de la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, iar al doilea a sosit azi-noapte de la Administrația Bazinală de Apă Banat. Al doilea utilaj a fost folosit până astăzi pentru întreținerea Canalului Bega. Are cositoare pentru vegetație, greblă pentru adunat deșeurile și pompă pentru decolmatare”, au transmis reprezentanții Administrației Naționale „Apele Române”. 

În țară mai există un singur utilaj de tip amfibie, la nivelul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, achiziționat la nivelul anului 2016.

Echipele Apelor Române execută zilnic operațiuni de întreținere a cursurilor de apă, conform Programului de Gospodărire a Apelor. (I.N.)