În amintirea actorului Christo Jivkov (1972-2023), cunoscut mai ales pentru rolul Apostolului Ioan din filmul „The Passion of the Christ” (regizat de Mel Gibson), Cinema Victoria ne invită să ne alăturăm proiecției speciale a peliculei „La soluzione migliore” https://www.imdb.com/title/tt2304725/?ref_=nm_flmg_t_6_act, filmată în Timișoara și în Italia în anul 2009. Proiecția, care va avea loc miercuri, 10 aprilie, de la ora 20, va fi urmată de o discuție cu actorul Ovidiu Mihăiță (Teatrul Auăleu) și o parte din echipa filmului.

Filmul „La soluzione migliore” https://www.imdb.com/title/tt2304725/, regizat de Luca Mazzieri și produs de către Lezard Films și Petru Dorobanțu (Timișoara), este o dramă care aduce în prim-plan povestea complicată a medicului psihiatru italo-român Marco (interpretat de Christo Jivkov). Protagonistul se confruntă cu o luptă interioară alimentată de conflictele emoționale provenite din viața sa familială întunecată.

Coproducția italo-romană, filmată în mare măsură în orașul de pe Bega, a adus pe ecran laolaltă nume cunoscute din cinematografia europeană și internațională. În distribuția filmului se regăsesc și actori timișoreni, precum Ovidiu Mihăiță, care debuta atunci în cinema, iar din echipa filmului au făcut parte și numeroși profesioniști din industria audiovizuală locală.

Timișoara însăși, misterioasă și seducătoare, este un personaj al poveștii, servind nu doar ca un simplu decor, ci ca o metaforă pentru dualitatea lumilor în care se află personajele, prin arhitectura sa sobră și bogată care reflectă starea de spirit a protagoniștilor și amplifică tensiunea și complexitatea emoțiilor lor. Spectatorii vor recunoaște locuri dragi din Timișoara, precum Piața Victoriei, Piața Unirii, fostul Restaurant Flora, vaporașul Pelicanul, Parcul Regina Maria sau Biserica Piaristă.

De la finalizarea lui, filmul nu a rulat în cinematografele din țară. Biletele se găsesc la casieria Cinema Victoria sau online, pe pagina de internet a cinematografului.