Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, ne invită la Ziua Porților Deschise în 10 mai 2024, începând cu ora 17:00, o zi în care toate specializările artistice ale școlii vin în întâmpinarea publicului cu un captivant caleidoscop de activități de la flashmob, la ateliere de arte vizuale, spectacole și expoziții.

Începând cu ora 17:00, se vor desfășura concomitent două flashmob-uri (în Piața Unirii și în Piața Libertății), acolo unde Ansamblul Profesionist Banatul și cursanții Școlii de Arte Timișoara, trupa Chic Dance, vor veni în pași de dans spre sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș de pe strada A. Ungureanu. Aici se vor desfășura ateliere de creație, pictură, olărit, design vestimentar. Tot în fața instituției va avea loc un spectacol inedit al Școlii de Arte Timișoara, în care vor fi implicați cursanții și profesorii școlii, de la toate specializările.

Începând cu ora 18:30 va avea loc un tur ghidat al expoziției cursanților de la secțiile de arte vizuale (pictură, fotografie, sculptură și meșteșuguri).

Evenimentul va culmina la ora 19:30, în Sala Festivă a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu seminarul de cultură și artă – REPERE, avându-i ca invitați pe Iuliana Tudor și Mihai Morar. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile. Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș. Prezintă Tania Stavilă Țunaș.