Teatrul Național din Timișoara a fost invitat să participe cu spectacolul „Romanian Psycho”, creat și interpretat de Florin Piersic jr, la ediția din acest an a festivalului BACĂU FEST MONODRAME (9-13 mai 2024), eveniment organizat de Teatrul Municipal „Bacovia”. Spectacolul Teatrului Național din Timișoara va fi prezentat vineri, 10 mai 2024, de la ora 20, în Sala Mare a teatrului băcăuan.

BFM 2024 – Bacău Fest Monodrame este singurul festival de teatru din România concentrat asupra spectacolului de actor, ceea ce face ca invitarea spectacolului „Romanian Psycho” să reprezinte o formulă eficace de a oferi publicului festivalului acces la creația unui maestru al genului.

„Romanian Psycho”, text scris, regizat și interpretat de Florin Piersic jr., în scenografia lui Tudor Prodan, este, cu adevărat, o mostră de virtuozitate care, într-un pseudo-dialog și a unui fals spațiu de siguranță, ne pune față în față cu nevrozele, cu locurile comune, cu ridicolul și, fără îndoială, cu latura comică, satirică a unei societăți din care, în fond, face parte fiecare spectator. Spectacolul „Romanian Psycho” își aduce protagonistul aproape de public, oferind, cu umor și luciditate, imaginea unei lumi care o oglindește fidel pe cea în care trăim.

La Teatrul Național din Timișoara, spectacolul poate fi revăzut sâmbătă, 18 mai 2024, de la ora 19, în Sala Mare.