Săptămâna Cafenelelor, „Cafékultour”,  a ajuns la cea de-a XIII-a ediție. Evenimentul reunește activități culturale scoase în lume, pentru public, pe scene improvizate în cafenele, librării și spații neconvenționale din orașul de pe Bega. 

„Cafékultour”  se va desfășura în perioada 3 - 9 aprilie și va încânta publicul timișorean cu muzică, improvizație, dans, teatru și filme de animație. Evenimentul este organizat, ca în fiecare an, în parteneriat, de către Centrul Cultural German Timișoara și Institutul Francez din Timișoara, cu susținerea Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Timișoara pe a cărei agendă culturală se află.

„Cafékultour a luat ființă în 2005, din lipsa spațiilor culturale alternative din oraș. 13 ani mai târziu, e tot mai clar că Săptămâna Cafenelelor nu înseamnă doar concerte sau teatru sau film, ci e pretextul pentru o întâlnire cu arta în spații familiare timișorenilor, e pretextul pentru a demonstra încă o dată că  în Timișoara diversitatea culturilor și multiculturalitatea sunt la loc de cinste. 

Și în 2017 continuăm tradiția și aducem la un loc evenimente unul și unul: o seară spaniolă, teatru de improvizație, un spectacol de mimă, două concerte, un spectacol de dans contemporan și nu în ultimul rând, o proiecție de filme de animație. Ne-am pus în minte să vă scoatem din casă seară de seară, să ne adunăm în locuri frumoase cu oameni dragi și talentați, să facem împreună din ediția 13 a Cafékultour - săptămâna cafenelelor, o ediție cu noroc”, transmit organizatori ai evenimentului.

Intrarea este liberă la toate evenimentele. 

 

Programul Cafékultour:

Luni, 3 aprilie, ora 19 - Ambasada

Cafetería Embajada: Concert Sandra Carrillo / Expoziție de fotografie

 

Marți, 4 aprilie, ora 19 - Etikheta

„The Berlin - Timișoara game show” cu Marin Caktas și Urban Luig

 

Miercuri, 5 aprilie, ora 19 - D’Arc

„Le voisin” (Vecinul) cu Benoît Turjman

 

Joi, 6 aprilie, ora 19 - Cuib d’Arte

Concert Mynth

 

Vineri, 7 aprilie, ora 21 - Aethernativ Cafe

Concert: Thom Artway

 

Sâmbătă, 8 aprilie, ora 21 - Mansarda Bastionului Theresia

Răzvan Mazilu: „If Music Be the Blood of Love”

 

Duminică, 9 aprilie, ora 19 - Casa Artelor

Proiecție de filme de animație O!PLA

 

Ioana NICOLESCU