În sfârșit, a fost anunțat și programul celei de-a treia ediții Timișoara Rocks! Care, anul acesta, se va desfășura în 16-17 iunie, în Piața Victoriei din Timișoara.

Da, este adevărat, e trist faptul că Timișoara Rocks se suprapune în totalitate peste Rock la Mureș. Dar, până la urmă, ambele festivaluri își pot avea publicul lor. Rămâne de văzut cine unde va dori să meargă.

În acest an, în prima zi de festival vor urca pe scenă Melting Dice, Crazy Town și The Toy Dolls, în timp ce a doua zi va prezenta trupele Blight, Methadone Skies și The Darkness.

Trupa Melting Dice s-a înființat în Timișoara în 2014 și are în componență 4 membri: Flavius Vutan (chitară), Sorin Ghiniță (tobe), Dani Șimon (bas), Bogdan Cotîrță (chitară și voce). În primăvara anului 2015 s-au lansat primele videoclipuri ale trupei la piesele „Linii de tramvai” și „Nu păstrați liniștea”. Genul abordat de trupă este rock alternativ cu influențe de hard rock și rock balcanic. 

Crazy Town este una dintre primele formații hibrid ce au combinat cultura urbană cu cea mainstream. Au erupt după lansarea hit-ului „Butterfly” și au devenit cel mai căutat grup al momentului, cu un album ce s-a clasat pe locul 1 în peste 15 țări. Au vândut peste 6 milioane de copii ale primului album, atingând statutul de legende în domeniu. Prezența lor la Timișoara Rocks! va fi o premieră pentru România.

The Toy Dolls este una dintre cele mai importante trupe de punk din istorie. Înființată în 1979, a concertat pe cele mai mari scene din lume și a schimbat optica publicului în ceea ce privește muzica punk. The Toy Dolls sunt cunoscuți pentru renunțarea la mesajele agresive, adesea asociate muzicii punk, promovând în schimb buna dispoziție. 

Blight este o trupă de alternative metal din Timișoara formată din Vali (voce), Victor (chitara), Vlad (chitara), Jess (bas) și Seba (tobe), care își are rădăcinile în experimentele începute de primii săi membrii în anul 2010. Primul album este un EP de 5 piese denumit „Rotten Lieder”. 

Methadone Skies este una dintre trupele timișorene de rock cu o evoluție rapidă pe scena europeană de underground. Promotori ai stilului psychedelic – stoner, trupa a lansat până în prezent trei albume „Enter The Void”, „Eclectic Electric” și „Colosseus”. Au urcat pe scenă alături de trupe precum: Samsara Blues Experiment, Monkey3, My Sleeping Karma, Dyse, Toner Low și mulți alții și au participat la festivaluri precum: Lake on Fire, Pietrasonica, Robust Festival și Rockt den See.

În fine, The Darkness este o trupă de glam-rock din Suffolk, Anglia, formată în anul 2000, care a cucerit topurile internaționale odată cu lansarea primului lor album intitulat „Permission to Land” (2003). Single-uri precum: „I Believe in a Thing Called Love", „Growing on Me", „Get Your Hands off My Woman" și „Love is Only a Feeling" le-au adus patru discuri de platină în Marea Britanie. În 2004 trupa a câștigat trei premii Brit la categoriile Best British Group, Best British Rock Act și Best British Album. Show-urile The Darkness sunt explozive și se bucură de cele mai bune recenzii încă de la înființarea formației. 

Flavius BONCEA