Anul acesta, îndrăgitul Festival de Operă și Operetă în aer liber din Parcul Rozelor se va derula în perioada 25-27 august și 1-3 septembrie. Organizatorii au stabilit și programul celor opt spectacole care vor avea loc în zilele precizate, cu începere de la ora 20:30. 

Festivalul a ajuns la a XIII-a ediţie și va oferi publicului spectacole de genuri diferite: operă, operetă, musical și operă pentru copii.

Festivalul va începe vineri, 25 august, cu musicalul în trei acte „Scripcarul pe acoperiș”, de Jerry Bock.

Sâmbătă, 26 august, spectacolul „Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, cântat în limba italiană și titrat în limba română, îi va bucura pe melomani.

Duminică dimineața, de la ora 11, copiii sunt așteptați la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor pentru o întâlnire cu îndrăgiții Hänsel și Gretel, spectacol de Engelbert Humperdinck, interpretat în limba română. Duminică seara intră în scenă „Contesa Maritza”, de Emmerick Kálmán, spectacol de operetă interpretat în limba română.

Evenimentul este organizat, ca în fiecare an, de Opera Naţională Română Timişoara cu sprijinul Primăriei Timișoara, al Consiliului Local Timișoara și al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara.

Accesul publicului este liber.

A. BORBELY