Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, împreună cu Consiliul Consultativ al Minorităţilor Naţionale, organizează în perioada 07-08 octombrie 2017, Festivalul Minorităţilor Etnice din Timişoara. Evenimentul, aflat la cea de-a patra ediţie, se va desfăşura în Parcul Rozelor şi va începe în fiecare dintre cele două zile de la orele 15. Se vor organiza diferite ateliere meşteşugăreşti, prezentări de produse culinare şi spectacole susţinute de  formaţiile reprezentative ale minorităţilor etnice din Timişoara.

 

Participanţi: 

- Comunitatea  Evreilor : Grupul  vocal „Shalom”;

- Forumul Democrat al Germanilor din Banat: Formaţiile de dansuri germane: Edelweiss Deta, Billeder Heiderose, Warjascher Spatzen, Hatzfelder  şi  Pipatsche, Hänschenklein şi Fanfara „Banater Musikanten“ din Timişoara;

- Asociaţia Socio-Culturală  a Romilor din Banat : Formaţia de dans a copiilor din Măguri, Formaţia de romi din Pădureni;

- Societatea Makedon-Armână: Formația Grămosteani din Skopie - Macedonia, Formaţii de muzică tradiţională din Albania;

- Uniunea Bulgară din Banat - România: Ansamblul Balgarce din Vinga, Ansamblul Slavjak din Timişoara;

- Uniunea Democrată Maghiară din România:  Ansamblurile:  Eszterlanc,  Bokreta, LogaRitmus;

- Uniunea Sârbilor din România: Ansamblul Kruna, Orchestra de tamburaşi din Diniaş, Ansamblul Mladost, Sveti Nikola şi grupul vocal-instumental Generaţia din Timişoara.

- Uniunea Ucrainienilor din România - Filiala Timiş: Ansamblul  Kazaciok; 

- Asociaţia Stato dell’Arte Officina Culturale: Studenţii Facultăţii de Muzică şi Teatru, corul de copii al Asociaţiei.  

Festivalul se va încheia duminică seara cu programul artistic al Ansamblului Timişul al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara. Intrarea este liberă.

Delia GRIGORE